18.01.2016 | 0:01
Домусчиев дава 1 млн. лв. на Белмекен
Шефът на Лудогорец дарява парите за ремонт на футболно игрище

Кирил Домусчиев ще инвестира 1 млн. лв. за възстановяване на футболното игрище на високопланинската база Белмекен. Собственикът на Лудогорец вече се бил разбрал с „Национална спортна база ЕАД“, която стопанисва имота. Парите ще бъдат дадени под формата на дарение. Спортният министър Красен Кралев обяви, че ще се инвестират 1 млн. лв. собствени средства за изграждане на нова лекоатлетическа писта. Проектите ще бъдат реализирани в рамките на няколко месеца след стопяването на снега, за да може на тях да се подготвят спортисти за Олимпиадата в Рио през август.

„Без инвестиции в инфраструктурата не можем да развиваме спорта в България. Публичните средства за спорт в момента са недостатъчни, затова трябва да се търсят начини за развиване на публично-частното партньорство, да се привличат инвеститори в спортна инфраструктура“, каза Кралев пред БНТ.

„Собствениците на футболни отбори в България трябва да седнат и да се разберат как трябва да се управлява този спорт. Ако трябва да променят правилата, но след това те да се спазват от всички. Готов съм дори да инициирам и да домакинствам на такава среща“, каза още той.
Той обяви, че в подготвяния нов закон за спорта са предвидени по-облекчени условия за ползване на държавни спортни бази от частни инвеститори, както и срок от 30 години за сключване на договори за концесия при наличие на сериозна инвестиционна програма. Законът ще бъде внесен в НС през март.

„Утре (б.р. днес) ще знаем името на консорциума, спечелил поръчката за реконструкция на зала „Фестивална“, и ако няма обжалване, ще подпишем договор на 3 февруари. На 24 февруари ще бъде обявен и спечелилият поръчката за реконструкция на Зимния дворец“, обяви министърът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране