26.12.2015 | 13:46
ДПС се разцепи! Трима депутати тръгват с изгонения Лютви Местан!
Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али и Шабанали Ахмед напускат парламентарната група

Трима от депутатите, които подкрепиха изключения от ДПС Лютви Местан – Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али и Шабанали Ахмед обявиха, че напускат парламентарната група на ДПС. Това казаха те в Момчилград.

Те ще останат в парламента като независими. Решението им е заради несъгласие с мотивите и начина, по който обвиненият в накърняване на националните интереси Местан е бил изключен от партията.

Областният председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер засега остава в партията и няма да подава оставка от лидерското си място. Окончателно решение ще вземе на 8 януари, за когато е насрочена среща на учредителите на ДПС.

На този етап Местан не можа да отговори дали ще прави нова партия, заяви че всичко зависи от дебата със избирателите, който тепърва започва.

По-рано днес Лютви Местан пристигна в Момчилград час преди възпоменателния митинг в града.

Сваленият лидер на ДПС и тук, както и в Могиляне е придружаван от турския посланик и консула на турция в Пловдив.  Заедно с групата е главният мюфтия Мустафа Хаджъ и още четирима районни мюфтии. Местан говори пред събраните хора на турски.

Хюсеин Хафъзов подчерта, че актът на изключването на Лютви Местан от всички постове и от партията без да бъде изслушан, е недопустим и циничен и означава предателство спрямо каузата ДПС.

Областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, който и днес се движи в групата на Местан заяви, че ако и местната структура се получи разминаване на позициите, дори минимално, мястото му няма да бъде там. Все още няма яснота раждали се нов проект в българската политика, но депутатите декларираха, че са получили подкрепата на избирателите в своите райони.

Лютви Местан подчерта, че дори и хиляда пъти да трябва да му отрежат главата, пак би застанал зад декларацията определена от Ахмед Доган като тежък гаф. Отцепниците и изгоненият от лидерството бяха посрещнати с бурни възгласи на одобрение от стотици жители на Момчилград, които изразиха подкрепа за тях.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране