04.01.2016 | 16:08
ДПС ще продължи да се чисти от инакомислещите
Според ръководството на партията правителствата на Саксккобурготски и Станишев са най-успешните

„Налице е единно общностно решение партийното тяло да се отърси от всичко онова, което не споделя основополагащите идеи и ценности на ДПС, което пречи на партията да продължи напред за постигане на своите цели и за утвърждаване на България като реален член на Европейския съюз и НАТО.“ Това се казва в обръщение на Централния съвет на движението по повод навършването на 26 г. от учредяването на партията. „Движението за права и свободи навлезе в своята политическа зрялост и едно от доказателства за това е, че ДПС не спира да се развива. Не спира да се обновява. И това колективно тяло има волята да продължи развитието си, да навлезе в следващия етап от това развитие в една доста сложна геополитическа и вътрешнополитическа ситуация. Движението за права и свободи има волята и хъса да осъществи своята мисия, като същевременно има силната имунна защита срещу опитите за подмяна на фундаменталните ценности, които ДПС отстоява от създаването си преди 26 г.“, се казва още в съобщението до медиите.

От него се разбира, че „изминалата година бе изпълнена с политическо напрежение, характерно за година на избори, но и белязана за нас със знака на болезнени вътрешнопартийни процеси“. ЦС отбелязва също, че геополитическите реалности напомнят изключително много за тези от началото на прехода по отношение на преобразуването на световния ред и независимо от посоката им, те имат една съществена характеристика – генерират кризи и конфликти в различни точки на света. „За съжаление, нито една друга политическа партия не успя да се ориентира в новите геополитически реалности. Благодарение и на сензитивността на почетния председател на партията ни ДПС отново се доказа като единствената политическа формация, която успява ясно да дефинира проблемите на времето и да предлага насоки за разрешаването им“, обясняват хората на Доган. Мисията на партията била запазването на правата и свободите, мира, стабилността и сигурността на българските граждани в условия на остро противопоставяне и напрежение в международен план.

От текста става ясно, че съхраняването на уникалния български етнически модел, път, неизменно следван от ДПС през всички тези години, е основният генератор на стабилност и сигурност както в страната, така и в региона. В обръщението се посочва още, че единствено активното участие на ДПС в политическия живот на България може да осигури адекватна позиция по отношение на новите предизвикателства, пред които е изправена страната ни.
Специално внемание се отделя на приноса на Ахмед Доган не само за създавенето на партията, но и за запазването й като политически субект. От ДПС изтъкват, че правителствата на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев, в които партията участва, са „безспорно две от най-успешните правителства на прехода“, защото по време на тяхното управление България е влязла в НАТО и ЕС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране