29.06.2018 | 8:17
ДПС вкара Илияна Йотова в скандал с издаването на гражданство

ДПС забърка скандал, в който замеси вицепрезидента Илияна Йотова. Наложи се от „Дондуков“ 2 да опровергават думи на депутата от движението Йордан Цонев. Вчера той настоя в НС да бъде създадена временна анкетна комисия в парламента, която да разследва „обстоятелства за корупционни схеми при издаването на българско гражданство“.

Цонев се позова на разследване на френски журналист, според когото 114 лица, издирвани от Интерпол, са получили българско гражданство и съответно са станали граждани и на ЕС. „Трябва да стане ясно кои български институции и политици са участвали в тази корупционна схема.

От публикации в западния печат става ясно, че най-малко един министър и вицепремиер от националистите са участвали в тази престъпна схема“, каза Цонев. Той добави, че ден по-рано вицепрезидентът Йотова е обявила, че до изясняване на всички обстоятелства, спира да подписва укази за издаване на българско гражданство.

От „Дондуков“ 2 уточниха, че данните на ДПС касаят период преди настоящия президентски мандат. „Не отговарят на истината твърденията, че е преустановено даването на гражданство. Подписват се укази за българско гражданство на кандидатите, които отговорят на всички условия в българското законодателство и са представили необходимите документи“, гласи позицията на Илияна Йотова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране