11.04.2024 | 10:20
Драган Шолак пак поиска „Левски“
Сърбинът и сегашният мажоритарен собственик Наско Сираков са провели вече няколко срещи.  и позициите им все повече се сближавали

Нови хоризонти са на път да се открият пред най-популярния български клуб „Левски“. „Сините“ отново са обект на интерес за инвестиция от страна на Драган Шолак. В началото на миналата година точно сръбският бизнесмен се отказа от българския клуб. Тогава Шолак обоснова решението си с големите дългове на „Левски“.

„Вложихме много финансови средства за привличането на експерти, изготвянето на анализ и намирането на решение, с което да постигнем това. Но за съжаление не успяхме, заради огромния дълг и лошата структура на дълга, част от който е под международни санкции. Опитахме се да намерим правилното решение от правна гледна точка, но установихме, че такова решение не може да се намери. Невъзможно е да се инвестира в клуба при такива условия“, обясни преди година Шолак.

Очевидно последните новини за погасяването на дълговете към НАП и уверенията от страна на бившия мажоритарен собственик Васил Божков, че нямало да си търси обратно 15 милиона, вложени в „Левски“, са причината Шолак отново да поднови интереса си към единствения у нас клуб, който се радва на подкрепата на верните си фенове независимо от лошите спортни резултати и финансовите несгоди.

Драган Шолак и сегашният мажоритарен собственик Наско Сираков са провели вече няколко срещи.  и позициите им все повече се сближавали, разкриват „Филтър“. Според тях Сираков искал да запази миноритарен дял от акциите и да бъде назначен за изпълнителен директор на клуб с 4-годишен договор и месечно възнаграждение, надвишаващо поне 15 пъти средната работна заплата у нас. Другите екстри, които Сираков е поискал са дялове от комисионите при продажба на футболисти, персонален автомобил и пълни права при определянето на спортно-техническия екип в клуба.

В края на 2021 г. Драган Шолак купи английския „Саутхемптън“. Собственикът на United Group никога не е криел намеренията си, че иска да разшири империята си като придобие още няколко европейски тима. Проучването, което компанията направи за „Левски“, бе щателно. Тогава като една от сериозните пречки за сделката, която трябваше да се осъществи чрез Sport Republic, бе изтъкнато това, че от United Group не желаят да преговарят с лица или фирми, санкционирани по глобалния закон „Магнитски“. На практика Васил Божков е точно такова лице.

Очевидно е, че нещата са претърпели промени и „Левски“ отново е обект на преговори да стане брошка в селекцията на компанията. У нас United Group притежава телекомът Vivacom и няколко телевизионни канали. Сред тях са  Нова тв, Нова нюз, Кино Нова, „Диема“, „Диема фемили“, спортни канали и  вестник „Телеграф“, радиостанции, списания и др.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране