09.01.2016 | 11:01
Джамбазки насмете Коритаров заради твърдението му, че „Турция е искрен приятел на България“
Коритаров на въпрос дали ще е пиар на Лютви Местан: Какво значи, че се говори?

Журналистът Георги Коритаров и евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки влязоха в остра конфронтация в предаването „Тази събота” по bTV докато обсъждаха случващото се с ДПС и отцепването на Лютви Местан и неговите хора. Опитите на Коритаров да внуши, че Турция верен съюзник на България „завоят” на Местан към Анкара не застрашава страната ни вбесиха Джамбазки, който не хареса и историческите препратки на журналиста.

Тонът се повиши рязко, когато Коритаров върна лентата много назад в историята и припомни участието на ВМРО в убийството на Александър Стамболийски. „Аз до ден-днешен не съм чул официално извинение за това”, заяви той. „Мисля, че анализаторските ви умения са сериозно намалели”, посочи Джамбазки.

Той пък настоя, че с действията си Местан се опитва да постави България в зависимост от Турция, срещу което Коритаров протестира. Известният с бързото си говорене Джамбазки, обаче, заглуши в един момент думите на журналиста, който вдигна ръце: „Това е човек, с който много трудно се говори”. На свой ред Коритаров настоя „да си каже”, при което отчаяната водеща помоли: „Ангеле, дай му, че няма да можем да свършим”.

„Турция е искрен приятел на България”, заяви журналистът. „Г-н Коритаров, имате температура, според мен”, отвърна му евродепутатът. „Вие имате жълта треска”, продължи Коритаров.

Говори се, че ще ставате пиар на Лютви Местан, вярно ли е, попита Коритаров водещата Жени Марчева.

Вместо отговор, Коритаров я попита дали помни как той и Марчева са били в Боровец една нощ и тя се чудела как той прави анализ на „Ислямска държава“ толкова късно. Изобщо не си спомням такова нещо, ядоса се Марчева. Ами какво означава „Говори се, че“, отвърна Коритаров.

Това беще удар под кръста и не отива на един джентълмен, контрира водещата на предававето.

В крайна сметка никой не разбра дали Коритаров е бъдещият пиар на Лютви Местан – той не коментира темата сериозно. Каквото имах да казвам, го казах, заяви Марчева.

„Ние сме пред провал, защото предаването никога няма да свърши”, въздъхна изморената Жени Марчева. След кратко прекъсване тя едва сложи край на предаването: „Благодаря ви, господа, отивайте да пиете кафе и да се гушнете”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране