01.03.2024 | 12:05
Джевдет Чакъров отказа да отговаря на въпроси за Пеевски: Няма да коментирам! (видео)
Милионерът твърди, че с Делян Пеевски са равнопоставени

С „няма какво да коментирам“, повторено многократно, съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров опита да избегне някои въпроси за Делян Пеевски, зададени му по време на интервю за Би Ти Ви .

Той не пожела да коментира наложените на другия съпредседател на партията санкции за корупция по глобалния закон „Магнитски“, не отговори и за партийното му развитие след попадането му в списъка със санкционирани, отказа да обсъжда и предупреждението на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган да не се допуска партията да се превърне в „бутикова и платена“.

Чакъров подчерта, че двамата с Пеевски са равноправни съпредседатели на партията. Те бяха избрани единодушно на заседание на ДПС миналата седмица, след като бяха посочени за постовете лично от Доган. Чакъров подчерта, че има моменти, в които се допитват до него, основно по политически и организационни въпроси. След това последваха въпросите за думите на Доган и дали те не са били насочени към Пеевски.

„В обръщението на г-н Доган всичко е ясно. Няма какво да коментираме. Няма да допуснем партията да стане бутикова или платена“, каза Чакъров.

След припомняне на прословутото изказване на Доган преди около 15 години, в което казва, че той е „инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата“, на Чакъров беше зададен въпрос кой в момента прави това. Той обаче отговори лаконично и отново призова за други въпроси.

„Това е коментирано много пъти. Дайте да погледнем сегашните реалности, които предполагат адекватни и мъдри решения. Няма какво да коментирам“, беше уклончив Чакъров.

По подобен начин отговори и на въпросите за попадането на Делян Пеевски в списъка по закона „Магнитски“. След санкционирането му тогавашният председател на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че Пеевски никога не е бил член на ДПС и никога не е участвал във взимането на политическите решения в партията. Две години и половина по-късно Пеевски успя да се издигне до съпредседател на политическата сила.

„Много е говорено и по този въпрос. Ако имате въпроси по темата, обърнете се към г-н Пеевски. Знам, че той е предприел всички необходими процедури по казуса „Магнитски“. Няма какво да коментирам повече“, каза още Чакъров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране