18.07.2015 | 0:01
Джизъса си е най-обикновен идиот
Най-тъпият автогол на Благой Георгиев

„Най-идиотския автогол в кариерата си той вкара с монета в ръка пред Колизеума!” Така италианският спортен всекидневник „Кориере дело спорт – Стадио” започна просторната си дописка за вандалския акт на Благой Георгиев в древноримския амфитеатър.

„Единствено по този начин може да се нарече това, да надраскаш историята, още повече онази истинската, за да инкрустираш в нея собственото си невежество. Хулиган, варварин, вандал – наречете го както си поискате, всичко ще му отива, защото живеем във времената на най-баналния идиотизъм”,  завърши увода си „Кориере дело спорт”, но не и нападките си срещу нашенския бабаит.

Просто защото след като преразказа „подвига” на Благой Георгиев  в Колизеума в компанията на гаджето му – да инкрустира инициалите си върху колона на древния паметник, вестникът пак се нахвърли яростно върху него. „Дайте му една книга за Колизеума – по-добре ще е да е с фигурки и снимки, обяснете му, че амифитеатърът е съществувал още преди той да гледа филма „Гладиатор”, и го осветлете по това, че е едно от седемте чудеса на света. Нещо повече – за да разбере по-добре за какво става въпрос, кажете му, че Колизеумът играе в Лига Европа!”, завършва саркастично авторът Фурло Дзара.

Преди това журналистът надлежно информира, че Благой Георгиев е бил арестуван от карабинери по сигнал на охраната на Колизеума, след това е отведен в казармата им до римския площад „Данте”, където е идентифициран, разпитан и където му е повдигнато обвинението „вандалски акт върху важен исторически паметник”. След това звездата на „Рубин” (Казан) и бивш български национал е пуснат да си ходи в хотела.

Напук на мълвата от вчера сутринта, че Благой Георгиев нямал нищо общо със случката, по обяд горната информация бе потвърдена специално за „Монитор” от дежурния офицер на казармата на карабиниерите на площад „Данте” в Рим. Дежурният по казарма не се нае да прогнозира какво наказание ще получи Георгиев до няколко дни за вандализма си, който по италианските закони си е чиста проба престъпление. Според юристи обаче Джизъса може да отнесе до половин година затвор условно, плюс тлъста глоба. Личният пиар на Благой Георгиев -Наско Лазаров, отрече той да е извършил вандалска проява. Според него по това време футболистът бил в Москва.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране