31.01.2016 | 19:20
Джокович победи Мъри и спечели шестата си титла от Australian Open
Сърбинът стигна до 12 възможности за пробив, от които реализира пет

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович спечели шестата си титла от Australian Open, след като победи Анди Мъри на финала в Мелбърн. Във финала сърбинът се наложи с 6:1, 7:5, 7:6 (3) над втория в ранглистата Анди Мъри и така вдигна 11-ия си трофей от Големия шлем.

Двубоят започна изключително лошо за Мъри, който изглеждаше доста неуверен и загуби с 6-1 само за 30 минути.  Във втория сет шотландецът успя да обърне играта и категорично се противопостави на опонента си, като дори имаше реална възможност да вземе сета. В крайна сметка Ноле спечели и втората част със 7-5 след близо час и половина игра.

Третият сет също започна зле за Мъри, който допусна пробив още в самото начало. Новак Джокович успя да затвърди пробива си и поведе с 2-0. Мъри успя да върне пробива и двубоят отново се изравни. Стигна се и до тайбрек, който бе спечелен от Джокович с 7-6 (3). С това той спечели финала с чиста победа в три сета.

Анди Мъри имаше повече печеливши удари – 40 срещу 31, но и допусна повече непредизвикани грешки – 65 срещу 41 за сърбина. Сериозна разлика между двамата тенисисти имаше в спечелените точки след втори сервис – 53% за Джокович срещу 35% за Мъри. Сърбинът стигна до 12 възможности за пробив, от които реализира пет, докато британецът спечели подаването на съперника си два пъти от шест възможности.

Това е петата загуба на Мъри на Australian Open, а балансът в двубоите му с Джокович вече е 22-9 в полза на сръбския тенисист. Освен това Джокович изравни рекорда на австралийската легенда Рой Емерсън по титли в Мелбърн, а като цяло това е 11-ят му трофей от Големия шлем.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране