08.09.2017 | 20:00
ЕБВР: България лъже, че не може да уволни Калин Митрев
Представителят ни в банката е в ранг на министър

Европейската банка за възстановяване и развитие припомни, че само властите в България могат да вземат решение за съдбата на Калин Митрев – българският представител в централата в Лондон. Те могат да го отстранят или оневинят, но той е със статут, равностоен на посланик и не е служител на ЕБВР. Това съобщи лондонският в.“Гардиън“.

„Гардиън“ пише, че „доколкото ни е известно, членове на Управителния съвет от други европейски държави са загрижени от разкритията за „Азербайджанската пералня“ и биха искали Митрев да подаде оставка“. Но изданието не посочва източника си на тези заключения.

Под заглавие „България ще разследва твърденията за трите милиарда долара от „Азербайджанската пералня“ се съобщава, че в София е започнала проверка за плащанията на Митрев. Финансовият министър Владислав Горанов заяви вчера, че се изчаква официалната позиция на банката до българското правителство, за да се оформи окончателното му решение. „Той е номиниран от България като директор в банката и само органите й могат да предприемат съответните действия срещу него. На този етап нашата реакция ще бъде да изпратим официално писмо от правителството до президента на банката Сума Чакрабарти, в което да поискаме позицията им“, заяви Горанов.

Публикациите съвпадат със започналото посещение в Баку на изпълнителния директор на ЕБВР Сума Чакрабарти, който бе приет от президента Илхан Алиев. Западните издания, участващи в разследването за Азербайджанската перачница, казват, че името на президентската двойка на Азербайджан не присъства пряко в анализираните банкови документи, но имало много косвени следи, водещи към тях.

Сума Чакрабарти обсъжда в Азербайджан последни подробности за кредит от 500 милиона долара за страната като част от финансирането на Южния газов коридор. Решението дали да бъде одобрен заемът трябва да бъде взето на заседание на борда през октомври.

3 коментара

  1. БЕЛИ ГУШКИ- ОСРАНИ БГ-ГИНЕРАЛЕ каза:

    ЧАКАМЕ пишман- пулитика Ал Йо да се зарови във евро-лайната , и да изквичи със нов АНАЛИЗ -ОБОЗРЕНИЕ НА ПРЕЦЕДЕНТА СЪС КРАДЛИВИТЕ ЦЪРВЕНИ КАСКЕТИ – – – които го пуснаха като помияр под масата ,да събира оглозганите кокали от ЕВРО-трапезата !

  2. АЛ.ЙО. – ТЛЪСТОТО НЕДОРАЗУМЕНИЕ В ПАРЛАМЕНТА каза:

    обяснете на пишман- пулитика Ал Йо – пусланик не знам къде си , , не знам защо си , , ,тлъсто “ homo -недоразумение “- резултат на дефектен ЕВРО- метаболизъм в СОФ. гепи-пърЛА-ЛАмент , на който все РУСИЯ и ПУТИН му са криви – че водачите на „стадото” крадат ,та пушек се вдига!
    Когато се събуди от ЕВРО-анестезията , , , и почне пак да плюе срещу ветеро, да си сповни ,кога гладен сереше тънко-тънко , , и обикаляхте с Шкодичката L-120 из Първомайските села със ЕЛКА КОНСТАНТИНОВА , , , , ОСРАХТЕ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ СЪС ТОВА – “ СДС и АМЕРИКАНСКИТЕ БАНКИ- това е ПРУГРЕСА БЕ , ХОРА! „

  3. МИТРЕТО –ЕВРО- МИЛИАРДЕР каза:

    ТЯ, , димукрацията е мъгла ,измислена от мазни ЛАНДЪНСКИ задници , крадеш докато те хванат и,,,, оправдаят !! ГО ФАНАХА Митрев по БЕЛИ ГАЩИ ПАК- СТАР БОЛШЕВИШКИ НОМЕР- -ДОКАТО РАБОТИ ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА , , ,И , , ЕНТИРЕСНО- СТАНАЛ прогресивен МИЛИАРДЕР, , ,
    Разбираемо е, при такава Ъмбициозна жИна , да потърси утеха другаря куманист във паричните потоци по тая черната земя ! А на АЛ.ЙО. – ТЛЪСТОТО НЕДОРАЗУМЕНИЕ В ПАРЛАМЕНТА със нарушена обмяна на аминокиселините , , ПУТИН му е виновен !

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране