20.01.2016 | 0:01
Ексметът Иван Евстатиев призна за секс с малолетна
Бившият кмет на Стрелча е задържан в ареста, твърди, че станалото било доброволно

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев призна, че е правил секс с 16-годишната ученичка, която по-рано го обвини в изнасилване. Той твърди, че това се е случило напълно доброволно от нейна страна. Пазарджишката районна прокуратура внесе искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Евстатиев. Той е обвинен в сексуално посегателство върху 16-годишна ученичка, като я е привел в безпомощно състояние.

От полицията твърдят, че върху 16-годишната ученичка няма видими следи от насилие, но хората в Стрелча са силно възмутени и заплашват с публичен линч бившия кмет. Има подозрения, че ученичката е била упоена и сексуално употребена. Надзорът по досъдебното производство е възложен на Пазарджишката районна прокуратура, защото двамата прокурори от Панагюрище си направиха отвод.

Ученичката е разпитана пред съдия в присъствието на психолог. Назначена е съдебномедицинска експертиза, химическа експертиза за установяване на концентрацията на алкохол и др. Установен е биологичен материал на Евстатиев по момичето, а в кръвта на ученичката е открито наличие на алкохол.

За днес е насрочено извънредно заседание на Общинския съвет в Стрелча за отнемане на почетното гражданство на бившия кмет и приемането на декларация с искане да напусне съвета. В понеделник Общинският съвет на БСП определи деянието на Евстатиев като недопустимо и неморално и свали от него доверието като председател, член на ОбС на БСП и общински съветник от групата на социалистите. Той беше призован да си подаде оставка като общински съветник.

За и.д. председател на Общинския съвет на БСП до приключване на пълния цикъл отчети и избори беше избрана Донка Младенова. В декларация и Областното ръководство на БСП в Пазарджик призовава компетентните органи да извършат необходимите действия по разследване на случая и призова ръководството на общинската организация да бъде поето от друго лице.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране