20.03.2024 | 16:28
Евродепутат рекетира Доган: Турция иска аз да съм съпредседател! Той: Добре! И номинира Чакъров
Който се е опитал да изнудва Доган, особено с Турция, не е стигал далече, коментираха депесари болните амбиции на Илхан Кючук

Евродепутатът от ДПС Илхан Кючук злоупотребил брутално с примата на българската естрада Лили Иванова. Напористият депесар организирал концерта на легендата в Брюксел не от любов към творчеството й или респект към личността й, а със съвсем користна цел. Кючук използвал популярността на Лили, за да си направи пиар и да реализира политическите си амбиции, а именно – да оглави листата на ДПС на евровота, довериха от политическата централа пред сайта „Лупа“.

Илхан Кючук бил известен сред съпартийците си като един от най-амбициозните в движението – чак до нездравословна степен. Много от колегите му в ДПС се оплаквали, че постоянно правел интриги, за да реализира собствените си планове и мераци. С цената на подобни интриги той успял да завоюва и зам.-председателското място в партията, до което се добра преди броени дни.

Всичко това обаче не му изглеждало достатъчно – Кючук виждал себе си като истински водач на ДПС. Той отдавна таял надежди, че е достоен за председател на партията, и наскоро даже задействал своя план на практика.  Малко преди Коледа, в качеството си на евродупутат, Илхан Кючук заминава на посещение в Турция във връзка с 80-тото заседание на Съвместния парламентарен комитет ЕС – Турция. В рамките на тази визита Кючюк си изпросил среща с турския външен министър Хакан Фидан, който 12 години беше и шеф на разузнаването МИТ.

Веднага щом кацнал в София обаче, напращелият от амбиции евродепутат хукнал към сарая в Бояна да се хвали на почетния председател колко е уважаван по света и у нас. Кючук разказал на Ахмед Доган за срещата с Хакан Фидан и директно му заявил: „Турция иска аз да стана съпредседател на ДПС!”. Доган го изслушал търпеливо и отговорил: „Добре, няма проблем”.

Малко след този разговор почетният председател разпространи в медиите прословутото обръщение, в което препоръчва ДПС да има двама съпредседатели – Делян Пеевски и… Джевдет Чакъров. „ Илхан горкият си мисли, че Доган яде доматите с колците… Който се е опитал да изнудва Доган, не е стигал далече”, иронично коментираха депесари болните амбиции на момчето от севлиевските села.

2 коментара

  1. Ssss каза:

    Cigani sapuni marshi. Da se opekat vednaga

  2. #ЯЖБАНАНИУА каза:

    Баци играе сантасе, а Сопола какво играе? Табла? Както и да е, поредните глупости на глупаците. С това ниво няма нужда някой да ви изнудва…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране