22.07.2022 | 22:58
Евтин цирк! Ментата демонстративно напусна “Панорама”
ДПС се "възпали", иска Корнелия Нинова да върне мандата

Йордан Цонев – Данчо Ментата от ДПС напусна демонстративно студиото на “Панорама”, отказвайки да отговаря на въпросите на водещия Бойко Василев, възмутен от днешните събития в парламента и процеса по съставяне на ново правителство.

“Ние от ДПС призоваваме Нинова да върне мандата още в понеделник  и президентът да каже дата за избори.Предупреждаваме, че ако президентът Румен Радев не разпусне това Народно събрание и не насрочи избори, си запазваме правото на всички разрешени от закона действия, с които да защитим българската Конституция и държавност”, обяви преди това той.

Попитан  какви са тези действия, той отговори: “Всякакви, разрешени от закона – протести, гражданско неподчинение, напускане на парламента”.

“Скандалният запис, който изтече днес показа няколко неща, които ние говорим от 6 месеца.Показа истинското лице на това управление, показа задкулисието в това управление, показа всичко това, което се превърна в норма, нарушаването на законите. показа, че зад маската на загриженост, че по време на война не трябва да ходим на избори, че трябва да се борим с корупцията, че трябва да помагаме на хората енергийно, всъщност идеята е да се създаде бухалка срещу политическия опонент. И че разиграването на фарса трети мандат има за цел да се създаде бухалка срещу политическия опонент в лицето на Бойко Рашков. Има за цел да се бави топката, за да се реши проблема с регулатора”, заяви Цонев.

“Не можем да останем глухи, слепи и неми за всичко, което се случва в последните 6 месеца. не можем да останем безучастни към рушенето на българската държава. Никъде в Конституцията не е казано, че мандатоносителят има право да бави топката за друго, освен да състави кабинет. Ние го чухме днес в изявлението на Корнения Нинова. разбирате ли как стана норма тази конституция да се превръща във врата в полето. Мандатът се дава, за да се състави кабинет, за нищо друго”, добави той.

3 коментара

  1. Ново време каза:

    Избори и Възраждане

  2. Боян каза:

    Аз съм за Възраждане.

  3. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    Жалка държава,по-скоро територия сме,след като подобни влечуги като тая мухлясала ‘МЕНТА’,която като муха ‘месарка’каца там,където има далавера,може да съществува.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране