21.12.2015 | 0:01
Фалшива тревога приземи самолет на „Еър Франс”
Намереното подозрително устройство е направено от картон, хартия и кухненски таймер

Сигналът за бомба на борда на самолет на „Еър Франс“ се оказа фалшив. На пресконференция в Париж изпълнителният директор на авиокомпанията Фредерик Гаже заяви, че намереното подозрително устройство не съдържа експлозиви, а е съставено от картон, хартия и кухненски таймер. Гаже отрече пропуски в сигурността.

По-рано властите в Кения, където аварийно се приземи самолетът на „Еър Франс“, пътуващ от остров Мавриций за Париж, съобщиха, че в тоалетната на машината е намерена бомба. Впоследствие в редактирано съобщение думата „бомба“ бе изтрита.

Всички 459 пътници и 14 души екипаж бяха евакуирани и настанени в хотел в Момбаса. От „Еър Франс“ изпратиха самолет, който да прибере пътниците.
Съобщава се за един арестуван пасажер. Във връзка с инцидента бяха разпитани шестима души. По думите на представители на кенийската полиция, по време на полета от Мавриций към Париж пасажер е забелязал в тоалетната нещо, което приличало на „часовников механизъм, прикрепен към кутия“.

Пътникът съобщил за устройството на екипажа на самолета, който информирал пилотите, вследствие на което било извършено аварийно кацане на международното летище в Момбаса.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране