25.07.2023 | 21:36
Футболист на „Левски“ бил дилър на дрога в Слънчев бряг
Майкъл Тевия от Гана е сред арестуваните чужденци от Африка

Полицията в Бургас разби група за разпространение на наркотици в „Слънчев бряг”. В нея участват само чужденци – шестима нигерийци и двама души от Гана. Всички арестувани са със статут на законно пребиваващи у нас. Групата е наблюдавана от два месеца.

Седем са задържаните за 72 часа, осмият се издирва от полицията. Повечето са с криминално минало – за трафик на хора и разпространение на наркотици. Сред тях е бившият футболист на „Левски“, на „Локомотив“ (Мездра) и на „Калиакра Каварна“ Майкъл Тевия. През 2010 г. някогашният дефанзивен халф записа 3 шампионатни мача със синята фланелка.

„Най-характерното за тях е използването на тайници за съхранение на наркотици, по централната алея на „Слънчев бряг”. Тайниците се сменят всеки ден – заровени на плажа”, заяви старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас.

„Има строга йерархичност, конспиративност и много трудно може да се проникне в тяхната група“, разказва Мануел Манев, зам.-окръжен прокурор на Бургас

Действията им са били набюдавани близо два месеца. Групата разпространявала три вида наркотици на територията – марихуана, кокаин и екстази.

Един от задържаните обикалял периметъра с велосипед, следял за цивилни и униформени полицаи, за да подсигури спокойната дейност на пласиращите наркотиците. Те подбирали клиентите си, като се целяли предимно в чужденци. „Цената се определяла и от състоянието на алкохолното опиянение на клиента“, допълни Калоян Калоянов.

Сделката се сключвала с един от разпространителите, а дрогата доставял друг от групата. Адвокатите на задържаните твърдят, че клиентите им са несправедливо задържани. „Нямат нищо общо с тези обвинения. Не са участвали в никаква организирана група и в тях не са намерени ни какви вещества“, каза адвокат Димитър Марковски.  От полицията обаче обясниха, че при обиските на квартирите им са открити наркотици и сума от 20 хил лева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране