20.07.2016 | 20:00
Ганчев откупил дълговете на Жеков и Якимов
Голмайстор №1 на "А" група твърдо застава зад ЦСКА-София

Гриша Ганчев е откупил дълговете на ПФК ЦСКА АД към клубните легенди Петър Жеков и Димитър Якимов. Всичко се е оправило чрез цесия, стана ясно по време на събранието на кредиторите на автентичния клуб. На сбирката се разкри, че ПФК ЦСКА АД вече дължи пари на ЦСКА-София. ЦСКА имаше задължения към Литекс, които са прехвърлени към водения от Гриша Ганчев клуб.

Жеков беше един от яростните противници на Ганчев, който преименува Чавдар Етрополе на ЦСКА-София, който след това изкупи Литекс и получи право за участие в елита с лиценза на ловешкия тим. Голмайстор №1 на „А“ група дори беше след организаторите на сбирката на легендите на „армейците“, на която да се реши как да се процедира срещу Ганчев. Той обаче отказа да се появи на сбирката в последния момент, като вероятно причината е цесията по изкупуването на задълженията към него. Става въпрос за 14 000 лв. които Жеков обяви, че няма да ги вземе.

„Аз бях за оздравяване, но като видях, че нещата няма да станат, и се отказах. Това не е компромисен вариант, не е никакъв, ще си гледам мачовете по телевизията. Какво, да ида да гледам малките деца в „А“ окръжна група. Там с деца не може да се играе, там бият и децата, и съдиите. А после, като идат във „В“ група, откъде пари? А за „Б“? Как става тази работа? Всичко става с играчи. В момента съм на 72 години и може и да не ги дочакам за „А“ група. Казал съм, че който вземе „Армията“, за него съм, и това е. Парите ми ги оставям на малките, които искат да играят в „А“ окръжна група.

Ако феновете не припознаят клуба (на Ганчев), да ходят да гледат малките, няма никакъв проблем. Аз съм играл на „Армията“ и там си оставам. Феновете да ходят, където си поискат, може и на три мача на ЦСКА“, каза Жеков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране