19.02.2016 | 0:01
Гарантирано от ГЕРБ: Новата отсечка на магистрала „Марица” пропадна
От АПИ отричат да има проблем, оправдават се с разликите в температурите

Новата отсечка на магистрала „Марица“ пропадна на 36 километър между Димитровград и Оризово. От няколко дни на мястото кипят усилени ремонтни дейности.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ твърдят, че има слягане и се извършва калибриране на дилатационните фуги и лагери на моста над река Марица. Това било стандартна процедура, която се прави при нови големи съоръжения, на които фугите и лагерите са монтирани през лятото, а през зимните месеци е имало значителна разлика в температурите. С това обяснение пътната агенция опита да опровергае информациите, че това всъщност е поредното пропадане на новоткритата магистрала.

Новата отсечка от магистралата бе открита миналата година от куп министри, редом с премиера Бойко Борисов. В началото на тази година на 31 километър имаше и друг ремонт, като отново имаше пропадане на пътя. В официално съобщение на АПИ се посочва, че магистралата ще бъде пусната отново до събота на обяд. Преди това бе заявено, че ремонтът трябваше да приключи вчера.

Лот 1 между Оризово и Димитровград, който е с дължина 31 км, бе официално открит на 29 октомври 2015 г. Две седмици след това се напука. От АПИ тогава обясниха, че има пукнатини в аварийната лента при 31 километър на магистралата, но основното трасе не е нарушено.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране