05.01.2016 | 22:11
Гарантирано от ГЕРБ: Срути се новата изолация на санирано училище в Бургас
При инцидента няма пострадали, тъй като учениците са били във ваканция

Новата изолация на бургаското училище „Константин Петканов“, направена по проект за саниране, се срути, съобщи БНР. При инцидента няма пострадали, тъй като учениците са били във ваканция. Външната топлоизолация е поставена по проект за енергийна ефективност, финансиран от международния фонд „Козлодуй“. Той е изпълнен преди 2 г. заедно с още 16 обекта в Бургас.

Фирмата – изпълнител на проекта, ще възстанови фасадата за своя сметка, съобщи зам.-кметът по култура и образование в общината Йорданка Ананиева. Директорът на училището Катя Делчева уточни, че според извършителите на ремонта под плоскостите на фасадата е влязла вода и това е причината да се срути външната изолация. От самата фирма отказват коментар пред медиите.

Фонд „Козлодуй“ е създаден заради преждевременното затваряне на малките блокове в атомната ни централа и част от средствата в него се заделят за различни проекти за енергийна ефективност.

1 коментар

  1. Иво Ивов каза:

    международния фонд „Козлодуй“-
    Демокрацията наряза читавите реактори, каквито все още работят в Унгария, за сметка на такива демократично-калпави топло-изолации! 26 години не стигнаха да се научим как се прави обществена поръчка за нещо елементарно!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране