03.11.2022 | 19:00
Генерал Деси, къде са парите от „Живата вода“?
Десислава Радева не обича да дава отчети като приятеля си Слави Трифонов

Сдружението с нестопанска цел на съпругата на президента Румен Радев – Десислава Радева „Живата вода“ не е подавало отчети от 2017 г. до днес нито в Министерство на правосъдието, нито в Агенция по вписванията.

Дружеството е учредено на 22.08.2017 г., или месеци след разпускане на служебното правителство на Огнян Герджиков, назначено именно от президента Румен Радев. Председател на Управителния съвет на сдружението е съпругата на президента Десислава Радева, а членове са Стела Попниколова и Мирела Божинова.

По информация на сайта на сдружението учредители са и Александър Тимев, Станка Хаджиева и Павлина Ковачева. Ковачева е участвала на предишни избори в листите на „Движение 21” и е свързана с модна къща „Кредо”, пише bird.bg.

Стела Попниколова е бивш шеф на дирекция в АПИ и едно от длъжностните лица, които според прокуратурата са причинили по непредпазливост, заедно с водача на автобуса, смъртта на 20 души в катастрофата край Своге. Тя е съпруга на назначения от президента Радев бивш регионален министър Спас Попниколов в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Сдружението на Десислава Радева извършва дейност през всичките години и до момента. Това може да лесно да се провери на сайта и на фейсбук страницата на сдружението, които изобилстват от новини за събития и инициативи.

Но как и от кого се финансира сдружението? Публична информация за това няма, въпреки че по закон такава е задължително да бъде публикувана. Не е ясно с какви средства разполага сдружението годишно и за какво се изразходват. Но това не му пречи да набира дарения, като за целта е обявило банкова сметка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране