14.01.2016 | 0:18
Генка Шикерова се върна в Нова телевизия
Журналистката приключи кариерата си на водещ и разследващ репортер в bTV

Генка Шикерова става част от екипа на Нова Броудкастинг Груп, съобщи медията. По същото време журналистката написа в профила си във фейсбук: “Колеги и приятели, след 15 години работа в bTV, реших, че е време за промяна. Вече съм част от екипа на Нова телевизия. Както казват класиците: продължаваме напред :)”

Генка Шикерова работи като журналист от 18 години. Била е репортер във вестник „Континент“, а след това в Нова телевизия. От 2001 година започва работа в bTV. Автор е на поредица от разследвания, които й носят престижни журналистически награди.

След второто посегателство журналисти протестираха пред МВР с настояване за бързо разкриване на престъплението. МВР все още не е разкрило извършителите на нито един от двата случая.Шикерова бе водеща на сутрешния блок на bTV след като Анна Цолова и Виктор Николаев напуснаха телевизията през лятото на 2013 г. след натиск за начина, по който коментират протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, предизвикани от избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Новите водещи – Генка Шикерова и Константин Караджов, продължиха да задават въпроса „Кой предложи Пеевски?“ на тогавашните лидери на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан.

В Нова телевизия Генка Шикерова ще продължи да се занимава с разследвания. “Нова е единствената медия, която има обособен специализиран екип от разследващи журналисти. Присъединяването на Генка към този екип е доказателство за ангажимента на медията да продължи да инвестира и развива качествената журналистика, обърната към най-наболелите обществено значими проблеми”, се казва в съобщението на телевизията.

Журналистката два пъти откриваше автомобила си опожарен. Това стана през септември 2013 г. и след това през април 2014 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране