02.11.2017 | 0:01
Георги Колев се връща като съдия във ВАС
Оставка подаде и заместничката на ВАС Румяна Монова

След изтичането на мандата му сегашният председател на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев се връща в системата като редови съдия от ВАС. Това съобщи „Де факто“, като се позовава на изявление на самия Колев. Той ще подаде молба до ВСС да бъде назначен за съдия в ръководения преди това от него съд.

Мандатът на Георги Колев начело на ВАС изтича на 22 ноември, а на 23 октомври президентът Румен Радев подписа указа за назначаването на неговия приемник Георги Чолаков на отговорния пост. Въпросният указ е и точка първа в дневния ред на пленума на ВСС утре. Какво точно ще решават кадровиците по темата засега е загадка.

Междувременно оставка като зам.-председател на ВАС е подала и единствената в момента титулярна заместничка Румяна Монова. Колев обаче има поводи да е в отлично настроение за „наследството“ си: другият досегашен заместник Боян Магдалинчев вече е член на ВСС, че и негов представляващ. Новият председател Чолаков пък временно бе назначен за зам.на мястото на Магдалинчев, докато се очакваше развръзката с неподписания от Румен Радев първи указ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране