04.02.2017 | 21:34
ГЕРБ: Думите на Нинова приличат на „торба с лъжи“
БСП и ГЕРБ си размениха взаимни обвинения

Бившият социален министър от кабинета „Борисов 2“ Зорница Русинова заяви, че обещанията в предизборната програма на БСП са неизпълними:

„Много често торбата с обещания на БСП граничи с торбата с лъжи. Затова е много важно ние политиците да не забравяме, че гражданите са данъкоплатци. Когато даваме обещания, те да са изпълними и да са гарантирани от бюджета, който ние преразпределяме от данъци и осигуровки, които плащаме всички. Това е разликата между ГЕРБ и всички останали програми, които тези дни се промотират.“, заяви Русинова в предаването „Офанзива“.

„Ние гарантираме растеж, развитие и икономически просперитет чрез стабилна финансова държава, с основни няколко приоритета. Постигнатото от ГЕРБ трябва да бъде преформатирано в някои от сферите. Основен акцент е човекът и начинът, по който държавата се грижи за човек и семейство. Затова изведохме като приоритети образование, сигурност и насочването на публични средства към конкретните нужди на конкретното семейство и конкретния човек.“, обясни тя. И допълни: „Реалистично е минималната заплата да стане 650 лева. Основна задача на ГЕРБ при следващ мандат ще бъде да осигури нормална среда за бизнеса, за да създава работни места.“

От БСП не закъсняха с отговора.

„Не ни учудват обвиненията на ГЕРБ. Те са тези, които преписаха голяма част от нашата програма. Нормално е да твърдят подобни неща. Преди да сложим всяка една мярка в нашата предизборна програма, ние сме направили точен разчет как точно и откъде ще бъдат осигурени тези средства. Мога да кажа, че всичко, което сме заложили, е стиковано с експерти и икономисти и ние заставаме твърдо зад това, което сме казали.  Идеята им за стойността на минималната и средна работна заплата цели едно-единствено нещо – да спечелят повече гласове. Нека хората сами преценят какви са тези предложения.“, заяви Вяра Емилова от Изпълнителното бюро на социалистите, която се включи на живо от конгреса на БСП.

3 коментара

  1. GEORGIEVA каза:

    ПРЕМИЕР- МЕГА КРАДЕЦ,МИНИСТРИ- МЕГА КРАДЦИ, ДЕПУТАТИ – МЕГА – КРАДЦИ,-
    СЛЕД ТЯХ- В БЮДЖЕТА- НА БЪЛГАРИЯ – 000000000000000.ЛВ.УСПЕХ В КРАЖБИТЕ,МИЛИ УПРАВЛЯВАЩИ.- НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ- ЕДНО
    ГОСПОД ЗАБАВЯ ,НООО НЕ ЗАБРАВЯ.ЩЕ ПЛАЩАТЕ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО,НЯМА ДА МОЖЕТЕ
    ДА ПОХАРЧИТЕ ОТККРАДНАТИТЕ, ОТ НАРОДА СИ, ПАРИТЕ МУ.

  2. ст.н.с., д-р,инж. Новаков каза:

    Десет години пенсиите в България не са актуализиране със средно месечния осигурителен доход, практически замразени от ГЕРБ. ГЕРБ се опитва да измами българските граждани с набързо преписана от тук от там програма/БСП,ПФ и др. / в която обещава да поправи фаталните си грешки в социалната политика, ама след 4 години т.е. „друг път“. ГЕРБ никога не може да си довърши мандатите проваля се на 2-та година, провалят го алчноста и кражбите,тъпотията и харченето на парите на държавата за частни проекти, милиарди 2 млрд.лв и повече за саниране на частни домове с парите на тези, които са на последно място в Европа по заплати и пенсии! Има всички възможности и гражданите чакат ефективни решения днес, а не в необозримото и неясно бъдеще!

  3. Илчева каза:

    Не съм член на никаква партия,но гражданската ми гледна точка е следната:Начинът по който се управляваше държавата през последните две години,е пагубен за нея и респективно за нейния народ.Охолството при което живееше отишлото си правителство,остави 26-милиарда задължение към българските данъкоплатци.Това противоречи на нормалната логика,най бедната държава в Европа,да е с такъв огромен заем,който ще остане в тежест на още две поколения.Според мен,това което беше до сега, трябва да се „изчегърта“ от съзнанието на хората.След 26-ти март,управлението на държавата трябва да премине в други ръце.Време е,някой да помисли за дереджето на обикновените хора.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране