18.05.2017 | 0:01
ГЕРБ и Доган прокарват мажоритарния вот?
ДПС също ще внесе свои предложения за промени - районирането да бъде част от Изборния кодекс и да бъде описано вътре

Депутатът от ДПС Хамид Хамид намекна, че партията му може да подкрепи мажоритарната избирателна система. Той е готов да изложи аргументите си в подкрепа на идеята, но това ще се случи като го обсъдят в парламентарната група на ДПС.

Предложения за такива нови изборни правила бяха внесени от ГЕРБ в отговор на резултатите от референдума, иницииран от Слави Трифонов.  Хамид обясни, цитиран от Дарик радио, че ДПС също ще внесе свои предложения за промени – районирането да бъде част от Изборния кодекс и да бъде описано вътре.

Досега ДПС не подкрепяше ГЕРБ за мажоритарната система. Ако Движението послуша Хамид, промените не могат да минат през пленарната зала, защото двете партии имат общо 120 депутати.  В същото време коалиционният партньор на ГЕРБ – Обединените патриоти са категорично против мажоритарен вот в два тура.

„Искам обаче да напомня нещо, което председателят на ДПС каза на една пресконференция – нека, който внася нещо, воден от популистически подбуди, да внимава какво внася, да не вземем случайно да го подкрепим“, уточни Хамид Хамид.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране