26.01.2022 | 10:41
ГЕРБ и ДПС вдигнаха скандал: Младеж от ИТН излъгал, че не е депутат, за да оглави тотото
Александър Тодоров още на 21 януари е подал декларация с невярно съдържание, че вече не е народен представител

32-годишният депутат от „Има такъв народ“ (ИТН) Александър Тодоров е подал оставка. Както стана ясно, той е избран за шеф на Българския спортен тотализатор, предаде „Флагман“.

Днес оставката му, която трябва да се гласува от Народното събрание, стана повод за дебат в пленарна зала. Депутати от ДПС и ГЕРБ алармираха, че Тодоров още на 21 януари е подал декларация с невярно съдържание, че вече не е народен представител, за да може да оглави тотото.

Николина Ангелкова от ГЕРБ дори попита дали прокуратурата ще се самосезира за престъпление по чл. 313 от Наказателния кодекс.

Изказвания по темата направиха Хамид Хамид, Халил Летифов и Мустафа Карадайъ от ДПС. Някои от тях дори се подиграха на Тодоров, че взел пример от премиера Кирил Петков във връзка със случая с канандското му гражданство.

Радомир Чолаков и Дани Каназирева също изразиха възмущение от случващото се. Според тях нарушаването на правилата се превръща в система за новата власт на „промяната“.

След като близо половин час ГЕРБ и ДПС се упражняваха на гърба на Александър Тодоров и колегите му от управлението, думата взе Ива Митева от ИТН. Тя обясни, че Тодоров в декларацията си е посочил, че е народен представител – той имал право да отстрани несъвместимостта в рамките на месец, както повелявал законът.

Дани Каназирева обаче отвърна, че те разполагат с декларацията на Тодоров пред Търговския регистър. Тя не потвърждавала казаното от Митева. Александър Тодоров декларирал, че не заема съответната публична длъжност в Народното събрание. Каназирева призова прокуратурата да провери случая.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране