23.01.2016 | 11:20
ГЕРБ избира между петима за президент
Цветан Цветанов определи като "истерия" и "комплекс" прогнозата на Радан Кънев за предсрочни избори през май

ГЕРБ обсъжда пет имена като кандидати за президент на този етап. Това обави във Велико Търново зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, цитиран от „Дарик“. Към момента щяло да бъде несериозно, ако се обявят конкретните хора, тъй като темата оставала отворена.

„Още нямаме окончателно решение коя кандидатпрезидентска двойка ще бъде представена пред обществеността. Всеки, който има необходимите качества и покрива конституционните изисквания, може да бъде разглеждан като потенциален кандидат“, каза Цветанов.

Той не даде категоричен отговор дали коментираните имена са от структурите на партията, но не изключи възможността избраната кандидатура да бъде подкрепена и от други формации. „ГЕРБ има своята история и идентичност и е логично партията да участва самостоятелно на избори“, каза още той.

Цветанов не коментира и дали сегашният президент Росен Плевнелиев е сред обсъжданите имена. Той обаче отбеляза, че в своя мандат държавният глава е доказал, че е широкоскроен и може да обсъжда теми с всички национално отговорни партии и да търси консенсус по взимането на важните стратегически решения.

Цветанов коментира и изявлението, което лидерът на ДСБ направи преди дни във Велико Търново. Тогава Радан Кънев призова всички структури на партията да бъдат в готовност на избори през май. „Нямам никакви притеснения. ГЕРБ няма да изпадне в тази истерия и този комплекс, който имат някои, искащи да говорят и да се правят на значими“, каза Цветанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране