28.01.2017 | 0:11
ГЕРБ разпредели на тъмно 100 млн. лева за София
Общинските съветници от БСП не подкрепиха бюджета на столицата за 2017 г.

ГЕРБ в София разпредели на тъмно 100 млн. лв. от преходния остатък, алармираха вчера общинските съветници от БСП. Те участваха в близо 3-часова дискусия за приемането на финансовия документ на София.

От този преходен остатък основна част ще отидат за инвестиции, а това научихме едва в сряда вечерта, ден преди приемането на бюджета от СОС, заяви Милка Христова от левицата. Тя обясни, че общинските съветници разполагат с доклад за бюджета от 9 януари, а последните промени в него, свързани с разпределянето на преходния остатък, са внесени за разглеждане на 19 януари, но са представени само на финансовата комисия към СОС и то на извънредно заседание в късния следобед на 25 януари. „Не подкрепяме този подход, тъй като липсва планиране. Излиза, че това е бюджет на администрацията, тъй като в новия си вид той не се представи и обсъди от всички комисии на СОС, както стана с първия проект на финансовия документ“, категорична бе Милка Христова.

Според председателя на групата на БСП Калоян Паргов след 4 години бюджетът на София ще падне под 1 млрд. лева, тъй като ще свършат евросредствата. Той изрази мнение, че вместо парите от преходния остатък да бъдат разпределяни за много дейности, щеше да е по-добре, тези близо 100 млн. лева да бъдат дадени за цялостното обновяване на един квартал в София например. Калоян Паргов заяви още, че за миналата година близо 10% от предвидените инвестиции не са изпълнени. Според него администрацията може да работи повече и да събере повече приходи.

Ирена Анастасова от БСП изрази недоумението си, че от общината не са приели предложението на левицата да се отделят още 500 000 лева за укрепване на оградите на училищните дворове и засилване на охраната.

ГЕРБ не прие предложения проект на червените за увеличаване приходите на столицата с 38 млн. лева за 2017 г. за сметка на по-висока събираемост на налозите. Съветниците от БСП, заедно с колегите им от коалиция „Сердика“ и Марта Георгиева от реформаторите, гласуваха aпротив бюджета от 1,3 млрд. лева, предложен от ГЕРБ.

4 коментара

  1. Милка каза:

    Нищо ново под слънцето! Ако човек иска да спечели пари, по-добре да инвестира във Фронт Пойнт. Момчетата там са професионалисти и дават ценни съвети къде да се инвестира с висока доходност. За кратко време, чонек може да спечели допълнителен доход, който в тия времена не е за пренебрегване.

  2. ВалериенИшмаел каза:

    Практика в България. Примерно по същия начин се разпределят и парите на инвестиралите в петрол и акции чрез една платформа много известна и рекламирана за търговия на акции , петрол и други с 10 000 лева демо сметка. Какво значи? Падение!

  3. ШпирО каза:

    Герба са зле. Искам си парите от трейдъ.бг

  4. Методи каза:

    Те така правиха цял мандат, че и преден. Ако човек иска да изкара пари, то няма как да разчита на държаватам трябва на себе си и по-тоно да взема акции от Фронт Пойнт

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране