03.07.2016 | 4:17
Германия е на 1/2-финал след дузпи
Бундестимът поведе с 1:0 в 65-ата минута

За първи път в историята Германия елиминира Италия на голямо първенство по футбол. На 1/4-финалите на Евро `16 във Франция „маншафтът“ пречупи „скуадра адзура“ с 6:5 след изпълнение на дузпи, след като редовното време и продълженията приключиха при резултат 1:1.

Двубоят на стадион „Матмут Атлантик“ в Бордо бе решен по изключително драматичен начин, като се наложи двата отбора да изпълнят общо 18 удара от бялата точка. Решителното попадение отбеляза Йонас Хектор, след като преди него своя изстрел от 11 м пропусна Матео Дармиан.

Бундестимът поведе с 1:0 в 65-ата минута, когато Марио Гомес проби отляво и намери в коридор включилия се в атака централен защитник Хектор, а той насочи топката в малкото наказателно поле, откъдето Месут Йозил я прати във вратата на Джанлуиджи Буфон.

В 78-ата Леонардо Бонучи изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Жером Боатенг.

Досега Германия имаше четири срещи с Италия в елиминационните фази на големи форуми и четири загуби. Италия бе спечелила 1/2-финалите на Мондиал `70 (4:3 с прод.), Мондиал `06 (2:0 с прод.) и Евро `12 (2:1), както и финала на Мондиал `82 (3:1).

Сега на германците предстои 1/2-финал срещу победителя от утрешния последен 1/4-финал между Франция и Исландия. За другото място във финала на Евро `16 ще спорят Португалия и Уелс.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране