16.12.2016 | 0:16
Гигантска манипулация с „очевидците“ на ужаса в Алепо – те не са местни хора, а блогъри и кинорежисьори
Те водят хибридна война срещу Русия и Башар Асад

Всички ние притаяваме дъх, когато по медиите се появяваха „горещи “ новини от малцината останали живи в Алепо – новини, пълни с тъга, отчаяние и глад. Е, оказа се,че тези „драми“ са просто поредната гигантска манипулация с мъката на хората в Сирия. За това свидетелства и разследване на телевизионния канал RT.

Журналистът Аниса Науани, водеща на предаването „В десeтката“, е открила, че хората, представящи се за „лица на ужаса в Алепо“, заливащи социалните медии с писания, са блогъри и филмови режисьори, които си имат собствени канали в социалните медии. Достатъчно е човек да напише името им в Интернет, за да разбере,че те никога не са ходили дори в сирийския град.

Сценарият е един и същи при всичките „очевидци от Алепо“: че невинните граждани са подложени на тотален геноцид, че силите на Башар Асад ходят от град на град и избиват сънародниците си без да оставят живи, че сирийските бунтовници гледат храбро смъртта в очите и смятат да устоят на предполагаемите руски бомбардировки.

RT не е открила дори една следа,че това са хора, реално живеещи в Алепо. По-скоро те са всичко останало-от блогъри до филмови продуценти, търсещи поредния проект. Но преди всичко хора с огромно количество последователи в Туитър и Инстаграм. Пред които може да коментират каквото си искат за кризата в Сирия.

Леко приближаване до истинската обстановка в Алепо има само един от „очевидците“. Той се казва Билал Абдул Кариим- режисьор на документални филми и журналист, който всъщност има неограничен и реален достъп до бунтовниците от Алепо и най-вече до техния нов лидер Абу Ал Абд. Той го интервюира без проблем точно преди три дни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране