17.11.2017 | 10:22
Главчев подаде оставка като председател на парламента
Това се случи след разговор с премиера Бойко Борисов

Димитър Главчев подаде оставка като председател на Народното събрание. Това се случи след разговор с премиера Бойко Борисов, който продължи близо час и половина.  БСП и ДПС внесоха вчера подписи с искане за сваляне на парламентарния шеф.

Гласуването на оставката беше вкарано като извънредна първа точка в дневния ред на депутатите днес. При положение, че Димитър Главчев подаде оставка сам тя не се подлага на обсъждане и гласуване. Главчев обяви, че така ГЕРБ демонстрира нов стил на политическо поведение.

От името на парламентарната група Цветан Цветанов заяви, че Главчев винаги е спазвал правилника, но ситуацията е по-различна и трябва да се подхожда с мъдрост.

Още преди оставката премиерът Борисов пък обяви, че стабилността на държавата е над всичко  Скандалът избухна, след като преди два дни Главчев изгони лидера на БСП Корнелия Нинова от заседание. Социалистите се зарекоха вчера, че няма да влизат в пленарната зала, докато той не подаде оставка. БСП присъства в залата, а ГЕРБ изпратиха Главчев от трибуната със ставане на крака и аплодисменти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране