18.03.2016 | 15:35
Гневна циганка брани с тояга катун в столицата, репортерка едва не пострада
В една от незаконните постройки има дори вана

Гневна ромка нападна с тояга в ръка репортера от бТВ Мария Цънцарова. Драмата се разиграла вчера, когато екип на бТВ решил да снима ромски катун в столичен квартал. От кадрите, които бяха излъчени в „Тази сутрин“, се вижда как ядосаната жена бяга към репортерката, размахвайки дебела пръчка. В последния момент се спира и се връща при децата си в незаконната постройка. Мария Цънцарова се размина на косъм от това да получи удар в главата заради въпросите, които се опита да зададе на ромите.

Преди да грабне тоягата, агресивната жена се закани да вземе брадва.  Тази сутрин Цънцарова отново реши да се срещне със самонастанилите се роми. Придружена бе обаче от полицаи. Те не успяха да открият никого от незаконно живеещите роми. Причината е, че те са напуснали домовете си при появата на институциите и на медиен екип. Това даде възможност на ТВ екипа да снима катуна. Ромите са си обзавели незаконните постройки с печки, легла и дори с вана. Водата я топлят на печка с дърва.

Това е луксозно жилище, пошегува се кметът на район „Витоша” инж. Теодор Петков. До края на следващата седмица постройките ще бъдат унищожени, обеща той. По думите му, за първи път общината е била алармирана за проблема през последните няколко дни, когато граждани подали сигнал.

Инж. Петков обеща да алармира социални грижи, които да направят изненадваща проверка на незаконните постройки в следващите дни. Само така ще може да се установи колко деца и възрастни обитават катуна в район „Витоша“.

Кметът на района поясни, че земята, на която са построени бараките, е частна и призова собствениците ѝ да поемат отговорност като сигнализират институциите за подобни проблеми възможно най-рано. „Не сме получавали сигнал досега. По-добре още, когато се настаняват, да ни алармират, защото иначе се установяват и стават агресивни”, каза още инж. Петков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране