14.04.2016 | 21:06
Големият бос Дидие Щосел се извини и пое цялата отговорност
Дидие Шосел се извини на зрителите

Предаването „Господари на ефира“ връчи „Златен скункс“ на „Нова телевизия“ заради скандалния случай със свалените карикатури на Чавдар Николов. Записът ще бъде излъчен тази вечер.

Статуетката от ръцете на репортера Боби Ваклинов е получил членът на борда на директорите Силва Зурлева. Тя коментира скандалното сваляне на всички карикатури на Чавдар Николов от канала му във Vbox7 (собственост на „Нетинфо“ и част от медийната група) и последвалата бурна обществена реакция.

Междувременно от медията разпространиха позиция на главния изпълнителен директор на „Нова Броукастинг Груп“ Дидие Щосел, в която той се извинява за гафа и поема цялата отговорност. Ето какво четем в текста:

„Бих искал да се извиня на нашите зрители, служители, както и на Чавдар Николов за начина, по който управлявах случая с договора за неговите карикатури. Като чужденец, и съм напълно наясно, че това не е извинение, аз прецених грешно начина, по който моето решение ще бъде разбрано, както и за интерпретациите, които ще провокира. Техническите грешки, които се случиха междувременно, само засилиха създаденото впечатление.

Още веднъж поднасям извиненията си и поемам цялата отговорност.

През последните три години изградихме Новините на Нова, като лидер в България и ценности като независимост, обективност и професионализъм са в нашето ДНК. Нашите журналисти ще продължат да следват именно тези ценности и в бъдеще.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране