03.04.2016 | 0:01
Гонзо вече обмисля раздяла с „Левски“
"Сините" искат да освободят нападателя Менголо

Спортният директор на „Левски“ Георги Иванов обмисля напускане на клуба. Това стана ясно след заседанието на УС миналата вечер, в което бившият нападател участва. Гонзо е обявил пред останалите шефове, че присъствието му носи само много негативи на „сините“ и затова, може би, е време за раздяла.

Засега УС на клуба не е склонен на подобен вариант, но според запознати вътрешни източници, той е твърде вероятен. След като само преди седмица стана ясно, че най-вероятно треньорът Стойчо Стоев ще остане начело на отбора до лятото, почти сигурно заедно с него ще си тръгне и Георги Иванов. За негов наследник ще се избира между Христо Йовов и Гошо Гинчев. Първият вече е заемал този пост и бе заменен именно от Гонзо. Вторият пък е в управата и е доста близък със собствениците на „Левски“.

И докато раздялата с Иванов и Стоев вероятно ще стане факт след около 2-3 месеца, много по-рано от клуба ще си тръгне нападателят Джъстин Менголо. В „Левски“ са недоволни от изявите му до момента, а и той успя да се контузи вече два пъти и няма да играе до края на шампионата. Вчера на „Герена“ бяха привикани агентите на камерунеца, с които са започнати разговори за разтрогване на договора му.

Проблемът е, че африканският нападател е обвързан със „сините“ за още 2 години и изобщо не е склонен да си тръгне сега. В контракта му е записана и солидна неустойка, която шефовете на „Левски“ на свой ред не са склонни да плащат. Те са готови да дадат само 3 заплати на Менголо и да го пуснат по живо по здраво.

Африканецът се превърна в поредния провал в селекцията на „сините“. През миналото лято бяха привлечени четирима атакуващи играчи – Денис Махмудов, Умар Диаби, Линел Китамбала и Атанас Курдов, които бяха освободени през зимната пауза.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране