28.05.2015 | 0:09
Григор си взе почивка, преди да излезе на зелено
Сесил среща родена в Еквадор американка във втория кръг

Григор Димитров преживя поредно разочарование този сезон, като отпадна още в първия кръг на „Ролан Гарос” след загуба от американеца Джак Сок с 6:7(9), 2:6, 3:6.

Така Откритото на Франция се превръща в най-слабия му турнир от Шлема, където е в серия от 9 последователно загубени сета. Григор спечели сет в Париж за последно преди 2 г.в двубоя си от втория кръг срещу Лука Пуй (Фр). Миналата година той отстъпи още на старта на Иво Карлович (Хър) отново с 0:3.

Най-доброто постижение на българина в Париж е III кръг от 2013 г., когато падна от Джокович. За сравнение – на Australian Open Димитров е с рекорд четвъртфинал, на US Open – IV кръг, а на Уимбълдън – полуфинал.„Трудно е да приемеш такава загуба, но се налага. Разочарован съм, защото за втора поредна година не играх добре тук”, заяви Гришо след отпадането си.

Следващият турнир, на който трябва да участва е този на тревна настилка в Куинс клуб, където има да защитава титла. „След такъв мач е много трудно да мисля за сезона на трева. На първо време ще си взема няколко дни почивка, в които да не мисля за тенис, за да мога да се освободя малко и да започна свеж сезона на трева”, коментира още Григор, който стана най-високо поставеният в схемата (№10), който напусна „Ролан Гарос” още след първия кръг.

За България все пак имаше и добри емоции в Париж, след като завърналата се под родния трибагреник Сесил Каратанчева победи бившата №1 в света Йелена Янкович (Сър) с 6:3, 6:4 и си осигури участие във втория кръг. Това бе 4-ти успех в надпреварата за софиянката, която тръгна от квалификациите. Тя постигна и втора победа над лидерка на WTAименно на „Ролан Гарос” след тази над Винъс Уилямс през 2005 г.

Следващата съперничка на Сесил ще е 25-годишната Ирина Фалкони, която е 85-а в ранглистата. Българката не е играла срещу родената в Еквадор, но представяща САЩ тенисистка.Място в третия кръг безпроблемно си осигури шампионката Мария Шарапова, която надигра с 6:3, 6:1 сънародничката си Виталия Дятченко за малко повече от час.Вторият в мъжката схема Роже Федерер (Швейц) също е в третия кръг след успех над Марсел Гранойерс (Исп) с 6:2, 7:6(1), 6:3.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране