21.11.2015 | 0:01
Гриша Ганчев може да се оттегли от ЦСКА
Бизнесменът ще напусне, ако усети, че е нежелан от фенове и ветерани

Благодетелят на ЦСКА Гриша Ганчев е изразил готовност да напусне клуба, преди още официално да е влязъл в управлението му. Той ще предприеме тази стъпка, ако усети, че не е желан от фенове и ветерани.

За това съобщи спортният директор на клуба Пламен Марков пред Sporta.bg. „Той (б. р. – Гриша Ганчев) каза пред ветераните, че ако е проблемът на ЦСКА, е готов в името на ЦСКА да се отдръпне. Той им каза също „ако вие не ме желаете в клуба, няма да съм в клуба“, така че и това не се изключва като вариант“, заяви Марков.

В същото време директорът на клуба разкритикува ветераните и част от феновете, които недоволстват от оформящите се намерения на ръководството да се откаже от оздравяване на клуба. „Ветераните са важни със своите знакови имена и лица да изказват своята подкрепа към клуба. Но ветераните друга функция нямат. Естествено, те са уважавани личности с оглед на заслугите си. Но не са ветераните тези хора, които могат да финансират клуба и да определят бъдещото му развитие – това могат да определят само хората, които са собственици и които плащат. А тези фенове, които не приемат предложението на собствениците за развитието на отбора, трябва да дадат алтернативи“, заяви Марков. Той потвърди, че има разделение сред феновете, като допусна, че част от тях тенденциозно са манипулирани.

Както стана ясно, разделение има и сред ветераните на ЦСКА, като те ще се опитат да изгладят противоречията на свое събрание на 26 ноември. Тогава се очаква бившите футболисти на „червените“ да излязат с обща декларация, в която да изразят подкрепа за намеренията на Гриша Ганчев. А тези намерения явно вече клонят към преместване на „Литекс“ в София и преименуването му в ЦСКА. Индиректно потвърждение дойде от думите на Марков, с което той отхвърли другите две възможности – оздравяване или започване на чисто от А областна група. „Чрез синдика ще се установят задълженията на ЦСКА, а те в никакъв случай не са по-малко от 30 милиона. Даже и да са по-малко, няма бизнесмен, който е готов да плати такава изключително висока сума за минало време. Ако се започне от четвърта дивизия, ще бъде много трудно за пет години – заедно с тази, която ще стане нулева – да се запази фенският ентусиазъм в цялата страна. По-скоро това ще бъде унищожаване на ЦСКА, защото аз в момента забелязвам, че привържениците на стадиона намаляват постепенно“, обясни Пламен Марков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране