16.01.2016 | 0:02
Гришо на финал
Димитров с две победи за 8 часа в Сидни, среща Троицки за първа купа от 18 месеца

Григор Димитров (№28 в света) се класира за своя пети финал в турнирите от АТП и първи от 15 месеца насам. Това стана, след като хасковлията записа две победи в рамките на 8 часа на турнира в Сидни.

Първо Димитров затвори мача срещу Александър Долгополов (Укр, №36) с 4:6, 6:3, 6:4. Тази среща започна в четвъртък, но заради дъжд бе отложена за вчера при 4:2 за българина в решаващата част. След това на 1/2-финала Гришо би Жил Мюлер (Люкс, №38) с 6:4, 7:6 (4) и така за пета купа в кариерата българинът ще играе днес от 10.30 часа срещу Виктор Троицки (Сърб, №22), който обърна Теймураз Габашвили (Рус, №58) с 3:6, 6:4, 6:4. Троицки е шампион от 2015 г. в Сидни, а за последно двамата играха миналата седмица в Бризбейн, когато Гришо би с 5:7, 7:6 (6), 6:2. Това бе вторият двубой между двамата, а първият също е спечелен от Григор – 6:3, 6:2 в Базел през 2012 г.

С класирането за финала Гришо заслужи 150 т. и $37 900 от наградния фонд. Димитров има 4 титли в кариерата си. Първата от тях завоюва през 2013 г. в Стокхолм, другите през 2014 г. в Акапулко, Букурещ и Лондон. Последният финал на Димитров бе миналата есен именно в Стокхолм, където загуби от Томаш Бердих (Чех, №6). Последната купа пък е от „Куинс Клъб“ в британската столица от преди 18 месеца.

„Щастлив съм отново да съм на финал. Целя се високо, за мен няма значение дали турнирът е в Бризбейн, Сидни или някъде другаде – тези турнири са също толкова важни колкото Големият шлем и „Мастърс“-ите. Взимам нещата много сериозно, но в същото време се опитвам да се наслаждавам на момента.

Вторият ми мач беше като през нов ден, не мислих за предишната среща или какво ще направя и как ще приключи. Опитах да се съсредоточа върху важните за мен неща. Миналата седмица изоставах със сет и пробив срещу Троицки. Той играе добър тенис, гледал съм два негови мача и може да играе невероятно добре. Финалът ще е доста равностоен, и за двама ни е прекрасно да излезем на финала и да покажем хубав тенис. С всеки мач аз играя все по-добре и с всяка победа се чувствам все по-уверен, а това помага много на финал“, каза Димитров. „Имам труден съперник за финала, но нямам търпение срещата да започне. Психически съм много добре и на корта, и извън него, а това ми позволява да играя добре“, смята Троицки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране