19.06.2015 | 0:08
Гришо падна от 48-я в света на турнира “Куинс”
Загубата означава и 205 точки по-малко в ранглистата

Григор Димитров не успя да защити титлата си от турнира на трева Куинс в Лондон, допускайки загуба още във втория кръг от 48-я в света Жил Мюлер.

Тенисисът от Люксембург убедително надигра българина с 2:0 сета (6:4, 7:6) след 75 минути игра. Това е второ поражение за Димитров от Мюлер през този сезон. Той го отстрани и от турнира в Ротердам.

Жил Мюлер започна мача с гейм на нула при свое подаване, но Димитров отговори по същия начин. В третия гейм българинът пропиля три възможности за пробив. Решаващият гейм за първата част бе деветият. Сервизът на Димитров се пропука, а Мюлер успя да пробие още при първата си възможност. След това играчът от Люксембург лесно затвори сета с 6:4.

През втория сет двамата тенисисти успяха да вземат всички геймове при свое подаване. Така частта навлезе в тайбрек. Димитров започна с минипробив и доведе нещата до 3:0 точки, но Мюлер изравни. Успешната серия на 48-я в света продължи и той си осигури два мачбола при 6:4. Димитров спаси първия, но Мюлер не пропусна втория шанс и спечели мача.

Загубата за Григор Димитров означава и 205 точки по-малко в ранглистата, защото той не успя да защити титлата си от миналата година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране