03.05.2016 | 0:01
Гришо се излага на финала в Истанбул, ядосан счупи две ракети
Публиката го освирка, въпреки конфузната загуба той отново е №28 в света с 1355 т.

Григор Димитров загуби финала в Истанбул от Диего Шварцман (Арж) със 7:6 (5), 6:7 (4), 0:6. Мачът се превърна в жесток кошмар за българина, който сервираше за титлата във втората част при резултат 5:2 гейма и бе само на 2 топки от успеха. Оттам до края обаче в играта на Димитров настъпи невиждан срив, той загуби втория сет, а след това и третия. По време на целия двубой българинът изпитваше сериозни проблеми с ракетите, като скъса цели пет. Това, а и болките, които имаше в лявото бедро, го доведоха до скандално поведение. Димитров счупи две ракети, като при второто чупене бе освиркан от цялата публика.

При 5:0 за Шварцман в последния сет Григор скъса за пети път кордаж на ракетата. Това го вбеси, той отиде до стола си и започна да троши ракетите наред, след което се здрависа със съдията и двубоят приключи. Реферът на двубоя отсъди гейм наказание, с което Диего Шварцман спечели с 6:0 гейма.

Това бе втори загубен финал за Григор Димитров от началото на годината след този в Сидни през януари. Все пак след края на срещата първата ракета на България намери сили да се извини за поведението си. “Поздравления за Диего, че се бори до края. Разочаровах семейството си, феновете и отбора си. Искам да се извиня за поведението си. Ще се опитам да погледна от позитивна гледна точка на двубоя. Всяка седмица имам своя шанс, грешката си е моя, няма какво да кажа”, каза Григор на церемонията по награждаването.

“Искам да поздравя подавачите на топки, организацията, която беше на изключително високо ниво. Миналата година играх полуфинал, тази година стигнах по-напред. Бях близо до титлата. Не взех медицински тайм аут, защото не знаех как ще се почувствам след момента, в който усетих болката за първи път. Изцяло съм виновен за поведението си. Съжалявам, това е част от играта. Тъпо ми е, не мога да го крия, в началото на годината имах мачбол в Сидни, тук водех със сет и 5:2. Предстоят ми Мастърсите в Мадрид и Рим, а после и „Ролан Гарос“. Играя по-добър тенис. Много е трудно да се изправиш срещу противник като днешния. Трябва просто да оставя всичко, което се случи днес, зад себе си. Идва друга седмица и друг турнир. Това е най-важното нещо в момента и не мога да си позволя да продължа да мисля за този мач и да съжалявам да решенията, които съм взел днес на корта. С едно такова поведение няма как да се освободя психически от загубата и ще страдам всяка една седмица“, заяви почетният гражданин на Хасково, подкрепян на турнира от внушителна българска агитка.

Въпреки конфузната загуба 24-годишният Димитров отново е №28 в света с 1355 т. С година по-младият аржентинец, който спечели първа титла в турнир от АТП и е висок едва 170 см, скочи с 25 места и вече е 62-ри в света със 784.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране