08.07.2016 | 0:17
Гризман изпрати Франция на финал
Петлите победиха световния шампион Германия с 2:0

Франция победи световния шампион Германия с 2:0 и се класира за финала на европейското първенство по футбол, на което е домакин. И двата гола в 1/2-финала на „Стад Велодром“ в Марсилия отбеляза Антоан Гризман, който вече има 6 попадения от началото на Евро ’16 и е еднолично начело в класацията на голмайсторите в турнира.

Нападателят на „петлите“ откри резултата в добавеното време на първата част от дузпа, отсъдена за игра с ръка на капитана на „маншафта“ Бастиан Швайнщайгер. Играчът на „Атлетико“ (Мадрид) се разписа и в 72-рата мин. след колективна грешка на германската отбрана и лошо избиване на топката от вратаря Мануел Нойер.

Във финала на „Стад дьо Франс“ в Париж в неделя (10 юли) французите ще се изправят срещу тима на Португалия. За Франция това ще е трето участие в мач за трофея „Анри Делоне“, като в предишните случаи „сините“ го печелят – през 1984 г. срещу Испания (2:0) и през 2000 г. срещу Италия (2:1 с прод.). Португалците пък са играли само един финал – през 2004 г., и го губят като домакини срещу Гърция (0:1).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране