07.03.2016 | 0:01
Губим от Турция с 1:3
Тенисистите ни ще играят бараж за оставане във ІІ евро-африканска зона за купа "Дейвис"

Тенисистите на България загубиха от Турция с 1:3 в І кръг на ІІ евро-африканска зона за купа „Дейвис“, неофициално световно първенство за мъжки отбори. В Анкара в решителния мач първата ракета на комшиите Марсел Илхан (№139) обърна Димитър Кузманов (№304) с 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:0. 22-годишният пловдивчанин показа огромен хъс и воля за победа, но не успя да се пребори с 6 години по-опитния си съперник, достигал до №77 в света.

Освен от публиката Илхан на моменти получи и очевидна подкрепа на съдиите в залата и така домакините поведоха с 3:1 преди последния мач на сингъл, който остана без значение.

За България единствената победа постигнаха на двойки Васил Младенов и Александър Лазов в епична битка след 7:6 (6), 6:7 (5), 6:7 (4), 7:6 (5), 6:4 над Туна Алтуна и Джем Илкел. Българите вдигнаха победоносно ръце след куп обрати и 5 часа и 24 минути на корта.
Турция продължава напред, а българите ще играят плейоф за оставане срещу загубилия между Босна и Херцеговина и Тунис. Мачовете ще са на 15-17 юли, а нашите отново ще са гости.

Нашите във втори пореден мач за „Дейвис“ играха без първата ни ракета Григор Димитров, който от днес ще участва на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Индиън Уелс. Хасковлията отказа да играе за България и миналата година и без него нашите загубиха баража от Унгария за влизане в І евро-африканска дивизия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране