17.09.2016 | 0:08
Хакерите извадиха документи за още 11 олимпийци
Този път няма американци, а най-много са британците

Хакерската група Fancy Bears пусна трети списък с имена на спортисти, които са имали разрешение от световната антидопингова агенция (WADA) да употребяват забранени препарати с терапевтична цел. Досега хакерите, които успяха да пробият базата данни (ADAMS) на WADA публикуваха два списъка. В тях имаше общо 29 имена на спортисти от 8 държави, повечето от които шампиони и медалисти от игрите в Рио`16. Най-много бяха американците – 14 състезатели, следвали от британците и германците – по 5-има.

В новия списък, пуснат преди малко на сайта на Fancy Bears (http://fancybear.net/pages/3.html ) са 4-има британци, трима австралийци, двама германци и по един от Дания и Испания. Олимпийците от Великобритания са: олимпийската шампионка по бокс в кат.51 кг Никола Адамс, двукратната шампионка в колоезденето на писта Лора Трот, сребърната медалистка на 200 м съчетано плуване Сиобан-Мари О`Конър и сребърната медалистка в гребането с осморката Оливия Карнеги-Браун.

От Австралия са извадени документи за: олимпийската шампионка в гребането на скиф Бренан Кимбърли, сребърния медалист в гребането с четворка скул Александър Белоногоф и сребърния медалист в отборното преследване на колоезденето Джак Бобридж.

Германците са Юлиян Юстус (18-и в стрелбата с пушка) и тенисистката Лаура Зигемунд, която отстрани на старта Цветана Пиронкова и достигна до 1/4-финалите. Другите двама спортисти са олимпийската шампионка в плуването на 200 метра бътерфлай Миреа Белмонте (Исп) и датската плувкиня Джеанет Отесен – трета с щафетата на 4х100 м съчетано.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране