15.07.2018 | 10:10
Хърватия срещу Франция за титлата на Мондиал 2018

Франция и Хърватия ще определят новия футболен властелин на планетата във финала на Мондиал 2018 в Русия. Двубоят на “Лужники” стартира в 18 часа българско време и ще прикове милиони зрители по света пред екраните,, съобщава sportal.bg.

Франция за трети път в историята си излиза във финал на световно първенство. “Петлите” спечелиха Мондиал 1998 у дома, а осем години по-късно в Берлин загубиха от Италия. Хърватия направи впечатляващо световно във Франция преди 20 години, когато отстъпи пред бъдещия шампион в полуфинал и сегашното поколение има шанс да вземе реванш.

“Ватрените” са също така първият балкански тим, който стига толкова далеч в преследването на световната титла, което е изключително постижение за една 4-милионна държава. В лагера на Франция са наясно, че емоциите ще са у хърватите и затова ще заложат на по-хладнокръвна игра, като ще дебнат за всяка минимална грешка на съперника. Селекционерът Дидие Дешан няма да променя нищо в стартовия състав спрямо полуфинала с Белгия, спечелен с 1:0.

Колегата му Златко Далич също не предвижда промени. В последните дни хърватите не тренираха интензивно, а заложиха на почивката, за да преодолеят умората от трите поредни мача с продължения, които изиграха в Русия. Да се разчита на умората на хърватите обаче не е добра идея, което си пролича и в мача с Англия от полуфиналите.

Любопитен факт около двубоя е, че Хърватия все още няма победа над Франция. Двата тима са изиграли пет мача помежду си, като “петлите” имат 3 победи, а два пъти двата тима са стигали до равенство. Днешният двубой не предвижда равенството като опция, така че ни очаква един непримирим сблъсък на терена на “Лужники”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране