24.08.2017 | 0:01
Хазартният бос Васил Божков е поканен в следващия етап на продажбата на банка „Виктория“
"Вабо Интернал" АД е учредена само преди месец

Учредената само преди месец компания „Вабо Интернал“ АД е допусната в следващия етап на процедурата по продажба на ТБ „Виктория“, дъщерна на фалиралата КТБ. Това става ясно от съобщение на синдиците на банката. Компанията, която е сред кандидатите за 100% от „Виктория“, е учредена с 50 000 лв. капитал на 13 юли т.г. В борда на директорите е известният хазартен бос Васил Божков.

Поканени да продължат участието си са и другите трима кандидати. Това са „Българо-американска кредитна банка” АД, „Инвестбанк” АД, „Вабо Интернал” АД и групата инвеститори, действащи съгласувано – Kerbler Holding GmbH, Imfarr Beteiligungs GmbH и Green Finance GmbH.

Решението е след извършен анализ и оценка на постъпилите заявки, както и на съпътстващата информация и профили на потенциалните инвеститори. Сега от тях се очаква да представят необвързващи оферти, да проведат дю дилиджънс и да подадат окончателни оферти.

Това е втори опит да бъде продаден един от най-апетитните активи на фалиралата КТБ. При предишния конкурс за ТБ Виктория се явиха 8 кандидати. Сред тях бяха „Еврофинанс“ АД, „Транзакт Юръп Холдингс“ ООД, Търговска банка Д и дори БТК – телеком, който няма нищо общо с банковия бизнес. Тогава Гаранционният фонд избра за купувач Търговска банка Д, но БНБ не разреши сделката, защото идеята на кандидата била не да погълне ТБ „Виктория“, а да я развива като отделна банка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране