25.07.2015 | 22:26
Хеликоптер се разби край плажа в Царево
Няма жертви или пострадали, след като летателният апарат е паднал в морето

Хеликоптер „Robinson R44“ падна в морето в близост до пристанище Царево. Летателният апарат е паднал в морето. Няма пострадали или жертви.

Инцидентът стана около 14.20 в морето на дълбочина около 3-4 м. Хеликоптерът е управляван от 61-годишен пилот-инструктор към авиоотряд Варна. С машината се придвижвали двама мъже от София на възраст 43 и 57 години.

При падането на хеликоптера няма пострадали лица или нанесени материални щети. Не е констатиран и разлив на петролни продукти.

От проведените до момента полицейски действия е констатирано, че хеликоптерът излетял от авиобаза с. Калиманци, обл. Варна в 13.10 ч. и се отправил в посока Царево. Около 14.00 ч. в района на пристанище Царево при опит за преминаване за втори кръг за кацане, пилотът загубил контрол над машината, при което оборотите й паднали и хеликоптера захождайки, паднал в морето, след което потънал. Тримата мъже успели да излязат самостоятелно от машината.

Хеликоптерът е четириместен, собственост на софийска фирма. Произведен е през 2008 год. и летял под името на авиоотряд Варна.  Към момента на местопроизшествието се намира аварийно-спасителен екип, който предприема мерки за ваденето на хеликоптера.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране