30.10.2019 | 10:58
Ходжа-кмет: С бисмиллях вземете парите на ДПС и гласувайте за ГЕРБ
Скандалното в случая е, че религиозно лице агитира по недопустим начин

Ходжата и досегашен кмет на велинградското село Пашови Хусеин Ходжа призовава мюсюлманите на митинг, най-вероятно във Върбица, да вземат „с бисмиллях“ парите, които им раздават от ДПС и да подкрепят кандидата на ГЕРБ.

Това се вижда от видео заснето на предизборното събитие на мегдана. Скандалното в случая е, че религиозно лице агитира по недопустим начин, коментира „Офнюз“. Бисмиллях е съкратена форма на арабски език на израза „В името на Аллах“.

Ето какво казва ходжата-кмет:

„Велинград го заварихме с една миризлива коалиция между БСП и ДПС, които вкараха общината на минус с 24 милиона. Затънала община. Само за две години успяхме с нашия кмет д-р Костадин Коев да вкараме 47 милиона инвестиции. Най-важно е човекът отпред да е кадърен, а вие го имате. Аз не съм член на ГЕРБ, но ГЕРБ стои плътно зад мен и ми помага, защото съм кадърен. Така че Муса Воздюф и колегата до мен, вече не като ходжа, а като кмет Реджеб Алиев, когато дойде 27-и вдигнете главите и не се страхувайте от тия, които си мислят, че са мюсюлмани, гласувайте и ги накажете. Знам, че дават пари, вземете ги с бисмиллях в джоба и гласувайте за него.“

Хусеин Ходжа показва колегата си Алиев под одобрителните възгласи и възгласи „Браво“ на множеството.

Според данните на ЦИК обаче и двамата ходжи от ГЕРБ са загубили вота още на първия тур от кандидатите на ДПС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране