07.10.2016 | 1:28
Хубчев е наясно със състава за Франция
Доверявам се 100% на играчите, обяви новият селекционер

Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев заяви, че е почти наясно със състава, с който ще излезе в днешната световна квалификация срещу Франция. Мачът е тази вечер от 21,45 ч. на „Стад дьо Франс“ във френската столица и ще бъде дебют за новия треньор на „трикольорите“.

„Мога да кажа, че 95% съм наясно за 11-те, които ще започнат в мача – заяви на заминаване Хубчев. – Всички тренираха на пълни обороти през последните няколко дни и аз им се доверявам напълно. В очите на 7-8 от момчетата видях тази надежда и огън, за които говорим през последните дни. Чух и някои разговори между играчите, така че има надежда. Тръгвам като реалист, като ще искам да се играе много стегнато, много близко до съперника и много агресивно. Най-важното е да не излезем като предали се, с наведени глави. Трябва да подходим към този мач без страх и да се покажем като истински отбор. Не мисля, че има шанс Франция да ни подцени“.

Един от избраниците на Хубчев – халфът на „Левски“ Георги Костадинов, на свой ред каза, че всички в отбора очакват днешната световна квалификация с огромно нетърпение. „Не всеки ден имаш шанс да се изправиш срещу отбор като Франция и затова всички сме заредени с позитивна енергия и се готвим за този сблъсък. Не бива да говорим за мотивация, тъй като става дума за националния отбор“, каза Костадинов.

Според халфа шансът на нашите е в колектива. Костадинов е на мнение, че ако футболистите си помагат помежду си на терена и спазват тактическа дисциплина, могат да постигнат добър резултат срещу вицешампиона на Европа. Играчът на „сините“ също е на мнение, че няма шанс французите да подценят българския състав, тъй като в техния тим играят футболисти от световна величина и те няма как да си позволят подобно нещо.

„Излизаме срещу едни от най-добрите футболисти на планетата и това е идеална възможност да видим на какво ниво сме. Трябва да бъдем агресивни, всеки да играе за другия, да помага. Само така може да спечелим нещо“, каза друг национал – Тодор Неделев от „Ботев“ (Пд).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране