09.07.2018 | 20:37
И Борис Джонсън хвърли оставка

Втори министър напусна кабинета на Тереза Мей за по-малко от 24 часа. След министъра по Брекзит Дейвид Дейвис днес следобед оставка подаде и външният министър Борис Джонсън. Той отказа да подкрепи плановете на Мей за по-мек Брекзит, пишат британските медии.

Въпреки усилията на британския премиер да убеди министрите си за нуждата от зона за свободна търговия между ЕС и Лондон, Джонсън решил, че няма да подкрепи споразумението.

Говорителят на „Даунниг стрийт“ 10 посочи: „Този следобед министър-председателят прие оставката на Борис Джонсън като външен министър. Заместникът му ще бъде обявен скоро. Премиерът благодари на Борис за работата му. „

След заседанието на британското правителство в резиденцията на Тереза Мей в петък стана ясно, че Джонсън е определил опитите на Тереза Мей да продаде плана си за Брекзит като „излъскване на лайно“.

Неговата оставка идва след оставките на министъра за Брекзит Дейвид Дейвис и втория човек в същото министерство Стив Бейкър.

Борис Джонсън подаде оставка на фона на разрастващата се политическа криза във връзка със стратегията на Великобритания за Брекзит, коментира БиБиСи и допълва, че оставката е превърнала „неудобна и трудна ситуация за премиера в потенциална пълномащабна криза“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране