21.06.2015 | 21:39
Инджов още се надява Ганчев да спаси ЦСКА
Ветераните и част от феновете са против варианта да се играе в А окръжна група

Един от главните акционери в ЦСКА – Юлиан Инджов, не се е отказал от възможността клубът да продължи да играе в А група. Бизнесменът е на мнение, че този вариант може да се осъществи без помощта на Васил Божков, но с участието на собственика на „Литекс“ Гриша Ганчев, който обаче ще трябва да слее сегашния си клуб с „червените“ и да се откаже от участие в Лига Европа, жребият за която се тегли днес.

„Има надежда, че ЦСКА ще играе в А група – заяви Инджов. – Все още съществува вариантът за обединение на ЦСКА и „Литекс“. Г-н Ганчев все още не се е отказал, като има опция „Литекс“ да се слее с ЦСКА, но без участието на Васил Божков. В понеделник (б.а. – днес) нещата ще станат ясни.“

Бизнесменът бе категоричен, че на този етап никой не може да вземе съществуващия клуб ЦСКА. Трябва да се направи ново акционерно дружество, на което министерството на спорта да предостави базите на ЦСКА. Към момента те са отдадени на концесия на ПФК „ЦСКА“ АД, където главни акционери са фамилиите Инджови и Манджукови. Вече са регистрирани няколко дружества с марка ЦСКА и от държавата зависи на кое ще бъде дадено предпочитание.

Голяма част от феновете на „червените“, както и някои от ветераните и легендите на клуба категорично се противопоставиха на съботното предложение на Васил Божков да бъде основан нов клуб, който да започне от А окръжна група. Срещу подобна възможност се обявиха и някои сдружения, помагащи и в момента на ЦСКА. Едно от тях е „ЦСКА Завинаги“, чийто лидер Стойне Манолов заяви, че не подкрепя подобен вариант.

„Твърдо съм против подобно нещо. Това за мен не е спасение, това е пропадане за ЦСКА! Щом така и така се стигна до вариант за създаване на чисто ново дружество, защо и кой решава то да стартира от А окръжна група? Няколкото фенове, присъствали на срещата с Васил Божков, не са милионите привърженици на ЦСКА! Те няма как от свое име да вземат решение. Те могат да изкажат мнение, но не и да вземат решение от подобен ранг. Няколко години извън А група могат да заличат клуба, който ще остане без привърженици. Трябва да се чуе гласът на всички, а не на няколко човека“, мотивира се Манолов.

1 коментар

  1. ЛИСКА 23 каза:

    ЦСКА е отбора на комунистическия Варшавски договор, същия Варшавски договор, който удави в кръв „Пражката пролет”. # Вече сме членове на НАТО – кому е нужен ЦСКА ? # Три милиона българи емигрираха на запад, търсейки спасение от сърпа, чука, петолъчката и терористите от бригада Чавдар; чиято престъпна история се опитваме да героизираме, вместо да изхвърлим позорния комунизъм на бунището . . .

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране