27.05.2015 | 7:46
“Интер” иска Георги Терзиев
“Шалке 04” преговаря за Кайсара

Българският шампион “Лудогорец” започна по отличен начин предлагането на своите скъпоструващи играчи. Вчера стана ясно, че шампионите са близо до това да счупят трансферния рекорд за най-скъп футболист, продаден от “А” група в чужбина.

Според авторитетното издание “Билд” от два дни в Германия за преговори с “Шалке 04” е десният бранител на разградчани Жуниор Кайсара. Роденият в Бразилия бранител е в “Гелзенкирхен” със своите агенти, за да преговаря за личните си условия с клуба от “Фелтинс Арена”.

Според “Билд” “кралскосините” бързат да финализират сделката, тъй като към Кайсара интерес имат още “Байер” (Леверкузен), “Вердер” (Бремен), “Рома” и португалските грандове “Порто” и “Бенфика”.Цената, която от “Шалке 04” са готови да платят на “Лудогорец”, е 6 милиона евро. Ако сделката бъде осъществена при тази цена, това ще е най-скъпият трансфер на футболист от българската “А” група в чужбина.

Тимът на “Шалке 04” има сериозни проблеми с поста на десен бранител, тъй като титулярният футболист на тази позиция в състава – Ацуто Учида, е контузен от април насам. Не е сигурно дали той ще бъде възстановен навреме и за лятната подготовка на отбора. В същото време “Шалке” стяга сериозна селекция за новия сезон.

Независимо че все още не са разрешили проблема с нов треньор на клуба, след като преди два дни поста напусна Роберто ди Матео, от “Фелтинс Арена” са задействали трансферните си планове. Освен с Жуниор Кайсарав преговори с шефовете на клуба е и германският национал Сами Кедира, който напуска “Реал” (Мадрид) като свободен агент.Също вчера стана ясно и че от българския шампион са поискали 5 милиона евро от “Интер” за бранителя Георги Терзиев, съобщават италианските медии. През миналата седмица миланският гранд е влязъл в контакт с “орлите” от Разград, а спортният директор на “нерадзурите” Пиеро Аузилио е говорил и с мениджъра на играча Милен Георгиев. Клубът от “Сан Сиро” бе пратил скаут, който да гледа на живо изявите на Терзиев по време на дербито с “Литекс” в “А” група, загубено от шампионите с 2:4.

На Апенините отбелязват, че българският национал има договор с “Лудогорец” за още година, като от “Интер” ще опитат да свалят от цената, искана от българска страна, и да осъществят трансфера до края на лятото. Ако премине в тима на Роберто Манчини, Георги ще се превърне в първия българин с екипа на 18-кратните шампиони на Италия.Междувременно други двама играчи напуснаха тима, след като това направи Роман Безяк.

Александър Барт и Даниел Абало се изсулиха с по едно съобщение в социалните мрежи. “Приключението в България завършва по възможно най-добрият начин – с 6-а шампионска титла. Седем страхотни години в България – срещнах жена ми, роди се моят син, приятели и много щастливи спомени. Желая ви много щастие и успех на “Лу­­догорец”. В професионален план – 6 шампионски титли, 3 купи и 3 суперкупи.

Това е равносметката на моите 7 години тук. Голямо благодаря на всички, грижете се за себе си!”, написа Барт.“Днес е тъжен ден, но също така и вълнуващ! Днес приключих договора си с “Лудогорец”, на който съм много благодарен за всичко. Само “Лудогорец”! Сега с много ентусиазъм и вълнение започвам ново предизвикателство в кариерата си! Благодаря на всички за подкрепата и обичта, която получих!”, потвърди напускането си Абало. Все още не е ясно за кои тимове ще играят двамата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране