22.06.2015 | 14:09
Искров обещал да подаде оставка тази седмица
Настоящият гуверньор на БНБ е голям мъж и може да си търси работа, убеден е Владислав Горанов
Имаме ясно заявен ангажимент от Иван Искров, че ще подаде оставка тази седмица, обяви финансовият министър Владислав Горанов.
„Дали ще е днес или утре, това естествено е лично решение на действащия управител на БНБ. Мисля, че излизането с минимални репутационни щети за него в ситуацията, в която попадна, предполага бързото му оттегляне”, уточни Горанов.От думите му стана ясно, че този ангажимент е поет по време на разговор между двамата. В отговор на въпрос обаче, министърът отговори лаконично, че той се е състоял тази година. Запитан дали управляващите обмислят друг пост за Искров, Горанов отговори, че настоящият гуверньор на БНБ е голям мъж и може да си търси работа.

Неотдавна председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова (ГЕРБ) обяви, че пред нея Искров е поел ангажимент да подаде оставка на 19 юни. Той обаче реагира остро, че не участва в договорки и не го направи.

Независимо кога Иван Искров ще внесе оставката си, парламентът ще избере новия управител на БНБ до 10 юли – точно три месеца преди изтичането на официалния му мандат.

2 коментара

  1. Стенли каза:

    Никакви конкурси! Ще разалят наредената работа и може да изберат някой, който освен, че не слуша, ами е и кадърен 🙂

  2. Чери каза:

    Много е важно да избутат Искров, че да влезе Радев. А конкурс?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране