07.05.2023 | 11:12
Иван Гешев избяга в Ню Йорк за Гергьовден
Не е ясно дали главният прокурор се е прибирал в България, или е заминал за САЩ директно от Турция

Главният прокурор Иван Гешев се оказа в Ню Йорк. За Гергьовден той пусна като поздрав химна на царска България „Шуми Марица“, придружен със снимка, правена пред сградата на българското консулство в Ню Йорк. До Гешев е Владимир Николов – председател на асоциацията на прокурорите и избран за член на Висшия съдебен съвет. Снимката няма дата, но се предполага, че е от сега.

От прокуратурата няма официална информация за посещението на Гешев в САЩ, макар и преди месеци, когато предстоеше да присъства на прословутата молитвена закуска във Вашингтон, пресцентърът на държавното обвинение напоително съобщаваше преди и по време на визитата му. После се оказа, че Гешев е бил в отпуск за този воаяж.

Не е ясно дали Гешев изобщо се е прибирал в България през последните дни или е заминал за САЩ директно от Турция, където беше на работно посещение веднага след като край пътя, по който преминаваше бронираната му лимузина избухна взрив. В петък вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи в Народното събрание, че главният прокурор не е бил със семейството си в колата по време на взрива, както преди това прокуратурата обяви. След това дори зам.-главният прокурор Борислав Сарафов се отрече от шефа си, обяснявайки, че е бил подведен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране